City Gate

City Gate

City Gate

Who is City Gate?

City Gate was an ambitious project that saw the restoration of an old 22,000m­² soap factory. The restoration is part of a larger project to revitalize the community that it’s located in.

This complex features retail, recreational, and commercial areas, and is part of a new cultural, social, and creative initiative in the neighborhood.

The challenge

We were tasked with redesigning the entrance to a building that stood abandoned for many years. There was no electricity, the windows were boarded up, and there was even a family of pigeons living inside.

City Gate wanted an entrance that made a statement. They needed that entrance to suggest that great things were on the way and that this was only the beginning of that journey. Our portion of the project was the first stage of the redevelopment process and would set the tone for the entire project.

The outcome

We heavily explored contrast in this design. We balanced the industrial feeling the building had through the use of uplifting colors that added warmth to this space. The vibrant yellow bench that spans the full length of the wall was just one example of how we made this industrial space feel a lot warmer and more welcoming.

We opened up the boarded windows and restored them to allow the natural light to filter in. A glass wall with a door was added to separate the office from the main entrance. Black trim was used to add elegance to this industrial space.

We designed a custom wall made out of rebar that was inspired by the existing industrial theme. This uncommon approach to separation allowed us to maximize the amount of natural light in the space.

We needed to create a warm and welcoming atmosphere. This was accomplished using simple design elements like the plants on the trellis, pendant lights, the wall wash light, and the distinctive yellow color on the bench.

Related projects