Atlas Copco - CTS Division, Antwerp

Team

Fixed Workspots: 104

Industry

Industrial Manufacturing

Objectives

Improve the overall look and feel of the space, creating areas that encourage connection and collaboration

Space

Size: 880 m²

Year: 2022

Location: Antwerp

Atlas Copco CTS: Office redesign for industrial manufacturer

When the time came to renovate their office, the CTS division at Atlas Copco embarked on a mission to transform their workspace into an environment that would foster connection and collaboration. Their vision also included reflecting their brand identity and adding a sense of coziness to the space to improve the overall spatial experience.

Top 3 priorities

  • Create cozy corners to encourage connection and collaboration
  • Express CTS’ identity under Atlas Copco umbrella
  • Enhance productivity

Look & Feel

Cozy, light, branded and welcoming

Special touches

  • Entrance hall in line with CTS' branding
  • Hand-made illustration for wallpaper
  • Accent angled patterns on the walls
  • Light wood and plants to create a cozy and fresh atmosphere

Tailored areas

  • Coffee corner for social interactions
  • CTS Boardroom
  • Brainstorming room
  • Islands for collaboration
  • Private and double phone booths

Atlas Copco is a Swedish multinational company founded in 1873, serving various industries in over 180 countries. They offer industrial tools, compressors, vacuums, generators, pumps, and services to enhance customer productivity, efficiency, and sustainability, employing around 40 000 people worldwide.

The Challenge

One of the main challenges of the project was the build team needed to renovate the space without disturbing the division's workflow. This meant working within strict time constraints, noise restrictions, and no access outside business hours.

The goal was to preserve existing furniture and blend old and new elements seamlessly. Our designers also aimed to incorporate Atlas Copco’s brand color scheme throughout the entire area for a cohesive look.



The design had to make the entire space "speak the same language".

Office redesign for Atlas: furniture and color highlights
Color palettes and company branding for the office redesign

The Outcome

The finalized office offers a fully transformed spatial experience, with the new collaborative areas consistent with the untouched workspace and the company’s branding and colors.

The renewed workspace features a cozy coffee area for social interactions and recharging, creative hand-made artwork illustrations adorning the walls, and comfy corners that foster connection and collaboration.

Despite working hour restrictions and limited access points, the project was completed on time, resulting in an overall improved spatial experience that met the team's needs and expectations.

High table integrated with a trellis
CTS Division Branding
Close up of chairs
Angled wall paint behind seating area
Meeting room infused with warmth and soft colours
Flexible work areas with pops of colour
Introducing branding as wall art - part of the design
Greenery integrated with work tables
Lighting ambiance
Seating areas next to trellis
Phone booths next to workspaces
Greenery integrated with bench
No items found.

Meet the team

Feeling inspired? Check out these similar projects: