PeterLily & Manistal, Brussels

Team

Fixed Workspots: 38

Industry

Business Consulting and Services

Co-working

Objectives

A welcoming and creative space where people feel inspired and comfortable.

Space

Size: 343 m²

Year: 2018

Location: Brussels

Cozy and welcoming kitchen area that people love to work at by Space Refinery

What happens when an HR company meets a coworking space? Here's how we helped PeterLily and Manistal create an inspiring and welcoming workspace with a lively atmosphere, that inspires people to do their best work.

Top 3 priorities

  • Increase flexibility
  • Stimulate creativity
  • Reduce costs

Look & feel

Playful and elegant


Special touches

  • Kickers
  • Custom reclaimed wooden table
  • Custom millwork
  • Branded walls
  • Movable tables
  • Custom trellises
  • Dynamic furniture in the meeting room

Tailored areas

  • Kitchen area
  • Spacious entry lounge

Brussels-based HR company PeterLily and Manistal coworking share spacious office space on buzzing Avenue Louise. PeterLily is a socially engaged HR consulting team, while Manistal is a collaborative ecosystem where start-ups, small businesses and independents work, connect and grow.

When it came to designing my office, I needed someone that had the right energy to make it happen, someone that was passionate, and would pour their soul into their work. And that’s exactly what I found in Space Refinery.

Marjolaine, Managing Partner

The Challenge

When PeterLily found a space they liked, it had only one problem – it was too big for their small team. That’s how Marjolaine decided to create Manistal. The entire office got a new purpose by adding a coworking space. As a concept that would connect both companies, they chose “meraki”, a word derived from Greek to describe an approach to doing things with passion, with all the heart. PeterLily and Manistal envisioned creating a welcoming and creative space where people feel inspired and comfortable.

 Focus corners and meeting rooms in the newly renovated workspaces for PeterLily and Manistal
Spacious modern office renovation and design&build by Space Refinery

The Outcome

The entrance to the office is the center point dividing PeterLily and Manistal. This functional space includes a meeting room for events and a lounge area. The multi-functional cafeteria was designed as a space that brings people together. Here everyone feels at home and can connect with others in a relaxed and uplifting environment.

Natural light and plants ensure all rooms feel inviting and cozy, while a custom bench, a reclaimed handmade oak table and several stylish pendant lights provide simple yet unique details.

Warm cafeteria space with a cosy bench and large communal table
View of the communal table with some striking pendant lights hanging on top
Wooden kitchen with some black contrasts
Bright kitchen
Fun foosball table with a green accent wall creating a cosy kitchen space for various gatehrings
View towards the open work area
Different meeting zones
Cosy seating nook
Large bright entrance lounge separated with a wooden trellis
Pops of fun colours creating a lively space for visitors and employees alike
High table overlooking the window
No items found.

Meet the team

Feeling inspired? Check out these similar projects: