PYCOGROUP

PYCOGROUP

PYCOGROUP

PYCOGROUP workspace design by Space Refinery

PYCOGROUP workspace design by Space Refinery

Who is PYCOGROUP?

PYCOGROUP is a digital consulting and software development agency based in Brussels, Belgium. Their global team helps companies build better digital teams and solutions and has nine offices spread across four continents.

The challenge

PYCOGROUP’s Belgian team started out in a co-working space on the same street as their new office. While the company enjoyed co-working, the space often felt impersonal and crowded. They quickly realized they needed a bigger space as they grew.

Being a dynamic and youthful company, PYCOGROUP wanted an office where they could make calls without disturbing other people, collaborate, relax, make meals in the kitchen, and allow their consultants to feel at home.

PYCOGROUP had three main requests for this project:

  • A space matching and reflecting the company culture.
  • Three large areas, including one for the finance department, one for the salespeople, and one for the recruiters.
  • A big kitchen that could serve as a meeting place for the team to collaborate and relax.

The outcome

We contrasted the company’s brand blue against warm colors to create an inviting environment. The use of geometric shapes added a layer of texture and complexity to the design and was a subtle nod to the company’s roots.

The kitchen area was designed with collaboration in mind. The team wanted an open space that was warm and inviting. This was accomplished by using natural materials like wood and metal to create a cozy atmosphere. We enlisted the help of talented artisans to create custom-built furniture like the bookcase divider.

PYCOGROUP wanted their office to have many separate spaces. The boardroom offers a beautiful view from the 10th floor, overlooking uptown Brussels. The design for this room is simple, airy, and is meant to show off the company’s fun and modern personality.

A glass wall was installed in this room for added visibility and to allow the natural light to filter through and brighten the room.

PYCOGROUP wanted a design that made strategic use of colors. The shapes and pattern of the textured Orac wall help bring the entire design together.

The final result is a strong design statement that is created by powerful geometric shapes and forms, and vibrant color contrasts.

A custom wooden shelf was built by a local crafter to add some separation from the hallway and office spaces. This multi-functional bookshelf offers storage, provides a sense of separation without blocking natural light, and builds off of the geometric patterns that exist elsewhere in the office.

The shelf also serves as a useful area for storing many of the office’s plants, adding some additional color to the overall design.

Collaboration is an essential part of PYCOGROUP’s identity. This kitchen area was created to serve as an area to make meals, for the team to meet and chat, and for people to feel like they could relax with a warm cup of coffee.

The large table and overhead trellis were built by a local crafter using natural materials like metal and wood. The whole design creates an extremely welcoming atmosphere that is tied together by the natural colors, materials, and a feeling of coziness.

This room is on-brand, uses PYCOGROUP’s colors, and geometric shapes. The color scheme focuses on contrasting darker colors like the blue against lighter whites.

You can experience this room in many ways simply by viewing it from different angles. This design is dynamic and something that makes the office very unique. We felt it was the perfect way to capture the youthful energy of a digitally-savvy company like PYCOGROUP.

Related projects